Від ракетного удару по базі в Ємені загинули 40 військових, ще 70 поранені

Від ракетного удару по базі в Ємені загинули 40 військових, ще 70 поранені

Укрінформ
Щонайменше 40 бійців урядових підрозділів Ємену загинули, а ще 70 отримали поранення внаслідок ракетного обстрілу повстанцями-хуситами військової бази на півдні Ємену.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The National.

Обстріл стався на військовій базі Аль -Анад у провінції Ладж на півдні Ємену.

Більшість поранених перебувають у критичному стані, що може збільшити кількість загиблих у найближчі години, повідомили єменські військові.

Зазначається, що одна з ракет влучила прямо в ангар, де відпочивали десятки військовослужбовців, а інша поцілила у групу військових під час тренування.

Читайте також: США завдали удару по позиціях «Ісламської держави» у Кабулі – ЗМІ

Аль-Анад - найбільша військова база в Ємені, знаходиться за 60 кілометрів на північ від портового міста Аден. База перебуває під контролем уряду Ємену та розміщує військових із коаліції під керівництвом Саудівської Аравії.

Наразі не відомо, чи серед загиблих або поранених є військові сил міжнародної коаліції.

Читайте також: У Ємені за два дні боїв з хуситами загинула майже сотня осіб

Як повідомлялося, збройний конфлікт у Ємені триває з 2014 року. Повстанці-хусити з шиїтського руху «Ансар Аллах», що захопили столицю Сану та значну частину північних районів країни, протистоять урядовим військам, які отримують підтримку від Саудівської Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратів.

У грудні 2018 року у Швеції було підписано мирну угоду між хуситами та єменським урядом. Однак, за оцінками експертів, вона кволо втілюється у життя.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-