У Ємені за два дні боїв з хуситами загинула майже сотня осіб

У Ємені за два дні боїв з хуситами загинула майже сотня осіб

Укрінформ
Жорстокі бої між провладними силами та повстанцями-хуситами на півночі Ємену призвели до загибелі щонайменше 90 осіб.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише France24 із посиланням на AFP.

“У боях між єменськими лоялістами та повстанцями-хуситами, які прагнуть захопити стратегічне північне місто Маріб, протягом двох днів загинуло 90 бійців”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підтримувані Іраном хусити ще в лютому посилили наступ на Маріб - останнє контрольоване урядом Ємену місто на півночі країни. Відтоді обидві сторони втратили у боях сотні людей.

“Контроль за багатим на нафту регіоном посилить переговорні позиції хуситів під час мирних перемовин, але бої також викликають занепокоєння через загрозу гуманітарної катастрофи, оскільки багато єменців перемістилися до міста, тікаючи від кровопролиття в інших частинах країни”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: У Ємені безпілотники атакували військову базу: загинули четверо солдатів

За словами співрозмовників AFP із проурядових сил, останній наступ хуситів на Маріб у вівторок було відбито, але при цьому за два дні загинуло 27 лоялістів та 63 повстанці.

“Це відбувається на тлі відносного спокою протягом останніх тижнів та зусиль ООН й США досягти перемир’я”, - підсумовується у тексті.

Читайте також: ООН: голод охопив чотири країни світу, 43 держави - на межі

Нагадаємо: збройний конфлікт у Ємені триває з 2014 року. Повстанці-хусити із шиїтського руху "Ансар Аллах", котрі захопили столицю Сану і значну частину північних районів країни, протистоять урядовим військам, які отримують підтримку від Саудівської Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-