У Штатах невакцинований учитель спричинив спалах COVID-19 у школі

У Штатах невакцинований учитель спричинив спалах COVID-19 у школі

Укрінформ
В американській Каліфорнії невакцинований учитель, який знімав маску на уроці, заразив коронавірусом половину класу.

Як передає Укрінформ із посиланням на Голос Америки, про це йдеться в дослідженні Центрів США з контролю над захворюваннями.

Фахівці цього відомства ретельно вивчили причини сплеску захворюваності на коронавірус в одній зі шкіл штату Каліфорнія - якраз під час поширення штаму Delta.

«З 23 травня до 12 червня 2021 року 26 лабораторно підтверджених випадків зараження на COVID-19 зафіксували в учнів початкової школи округу Марін у Каліфорнії та їхніх родин після контакту з невакцинованим зараженим вчителем», - указується в повідомленні.

Зазначається, що в одному з класів рівень заражень становив 50%, причому ризик залежав від того, наскільки близько діти сиділи до вчителя. Заразилися вісім із десяти учнів у перших двох рядах.

Читайте також: Американська авіакомпанія Delta змусить невакцинованих працівників щомісяця платити $200

У зв’язку з цим у CDC нагадують, що вакцини ефективно захищають від штаму Delta, але ризик передачі коронавірусу серед нещеплених осіб підвищений.

Щоб навчання у школі було безпечним, на додаток до вакцинації «важливо ретельно дотримуватися нефармацевтичних методів запобігання, включаючи масковий режим», наголошують епідеміологи.

Як повідомлялося, науковці встановили, що штам Delta вдвічі збільшує ризик госпіталізації з коронавірусом у порівнянні з варіантом Alfa, який переважав раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-