Меркель обговорила ситуацію в Афганістані з прем'єрами Британії та Нідерландів

Меркель обговорила ситуацію в Афганістані з прем'єрами Британії та Нідерландів

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель провела телефонні розмови з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном та очільником уряду Нідерландів Марком Рютте, обговоривши ситуацію в Афганістані.

Про це, як передає кореспондент Укрінформу, повідомив речник глави уряду Німеччини Штеффен Зайберт.

За його словами, Меркель, Джонсон і Рютте обговорили питання евакуації громадян трьох країн, а також афганців, які співпрацювали з міжнародними силами - і яким після захоплення влади талібами загрожує небезпека. Наголошувалося, що пріоритетом залишається гуманітарна допомога населенню Афганістану та біженцям у регіоні.

Співрозмовники також обговорили «можливі політичні та дипломатичні варіанти» з огляду на необхідність вивезення дипломатичного персоналу.

Читайте також: Меркель заявила про необхідність захистити прогрес, досягнутий в Афганістані за 20 років

Напередодні до Німеччини з Афганістану трьома літаками повернулися останні солдати Бундесверу. У Ташкенті, столиці сусіднього Узбекистану, де літаки зробили посадку, їх зустрічала міністр оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер.

До цього часу Німеччина евакуювала з Афганістану 5347 громадян 45 країн, у тому числі близько 500 німців та понад 4 тисяч афганців. Загалом з аеропорту Кабула було здійснено 37 евакуаційних рейсів.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-