Очільник МОЗ сподівається на розширення проєкту цивільної аеромедичної евакуації

Очільник МОЗ сподівається на розширення проєкту цивільної аеромедичної евакуації

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко сподівається на розширення проєкту цивільної аеромедичної евакуації.

Про це міністр сказав в інтерв'ю Укрінформу.

На запитання щодо пілотного проєкту з аеромедичної евакуації, який на регулярній основі має запрацювати у Києві та Львові, Ляшко відповів: "Гелікоптерні екстрені медичні служби існують у тому чи іншому вигляді в більшості розвинених країн світу. Ми дуже давно хотіли створити цивільну альтернативу аеромедичній евакуації Збройних сил України, і от у 2021 році нам це нарешті вдалося. Не в останню чергу через консолідовані зусилля МОЗ та МВС, адже частину авіаційних витрат, пов’язаних з експлуатацією техніки, та, власне, саму техніку забезпечують структури, що координуються Міністерством внутрішніх справ (Національна поліція, ДСНС)".

Читайте також: В Україні створять систему аеромедичної евакуації

Міністр висловив сподівання, що "розпочнемо із колегами з силових відомств системну роботу і за її результатами у 2022 році, як мінімум, пролонгуємо, а як максимум, – розширимо проєкт на ще один додатковий регіон".

Читайте також: До Охматдиту гелікоптером доправили 6-місячну дитину із сепсисом

На думку Ляшка, "приєднання інших регіонів залежить не в останню чергу від спроможності місцевих громад та центрів екстреної медичної допомоги, бо, як доводить наш досвід, важливо, аби мотивація втілювати щось складне та інноваційне не закінчувалась за порогом профільного міністерства".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-