В Україні створять систему аеромедичної евакуації

В Україні створять систему аеромедичної евакуації

Фото
Укрінформ
Кабмін підтримав створення в нашій країні системи аеромедичної евакуації та транспортне забезпечення трансплантології.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомив глава МВС Арсен Аваков.

“Урядом підтримано ініціативу МВС щодо створення разом з МОЗ системи аеромедичної евакуації та транспортне забезпечення трансплантології. З 1.04 розпочинаємо у львівському регіоні (7 областей), з 1 травня - київський регіон (8 областей та м. Київ), далі – уся країна”, - розповів Аваков.

Як повідомлялося, міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що цього року розпочинається важливий проєкт впровадження цивільної аеромедичної евакуації в нашій країні.

За його словами, у лютому та квітні МОЗ ініціює запуск двох пілотних проєктів з аеромедичної евакуації у Львові та Києві. Степанов розповів, що проєкт стане можливим у випадку затвердження відповідної постанови Кабміну, яку підготувало МОЗ "Про деякі питання створення єдиного аеромедичного простору України". Попередньо цей проєкт постанови було розроблено у співпраці з Міністерством внутрішніх справ.

Читайте також: Глава МОЗ планує відмовитися від закордонних операцій з трансплантації за три роки

Очільник МОЗ додав, що після ухвалення цього документу можна буде вчасно транспортувати повітряним шляхом анатомічні матеріали та реципієнтів, і це буде використовуватися, зокрема, для трансплантації серця.

Фото: twitter.com/AvakovArsen

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-