Франція з вересня щепитиме третьою дозою COVID-вакцини осіб віком 65+

Франція з вересня щепитиме третьою дозою COVID-вакцини осіб віком 65+

Укрінформ
У Франції планують з вересня розпочати щеплення третьою дозою вакцини проти коронавірусу громадян старше 65 років та осіб, що проживають у будинках для людей похилого віку.

Про це заявив прем’єр-міністр країни Жан Кастекс, повідомляє Укрінформ з посиланням на AP.

За словами Кастекса, бустерна доза необхідна, оскільки ефективність вакцини з часом зменшується.

Він додав, що літні люди, які мають право на третю дозу вакцини, зможуть записатися на прийом, щоб зробити щеплення. З 12 вересня прийом додаткової вакцини розпочнеться у будинках для людей літнього віку.

Читайте також: У Франції шосту суботу поспіль - «карантинні» протести

Французький орган охорони здоров'я (HAS) рекомендував цього тижня ввести третю дозу вакцин компаній Pfizer або Moderna людям старше 65 років та особам із захворюваннями принаймні через шість місяців після того, як вони отримали друге щеплення.

А тим, хто отримав однодозову вакцину Johnson & Johnson, слід запропонувати зробити щеплення препаратами Pfizer або Moderna принаймні через чотири тижні після першої вакцинації, зазначили у HAS.

Читайте також: Ізраїль почав масову COVID-вакцинацію третьою дозою

Франція повідомляє про понад 20 тисяч нових підтверджених випадків COVID-19 щодня протягом більше як місяць.

Понад 47 мільйонів людей (або 71,2% населення) у країні отримали щонайменше одну дозу вакцини. Понад 42 мільйони, або 62,8%, повністю вакциновані.

Як повідомляв Укрінформ, за даними сайту Worldometer, у світі станом на ранок 26 серпня зафіксовано понад 214,7 мільйона випадків зараження коронавірусом, зокрема одужали вже понад 192 мільйони осіб, 4 475 996 осіб померли.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-