В Афганістані таліби побили журналіста й оператора TOLOnews

В Афганістані таліби побили журналіста й оператора TOLOnews

Укрінформ
Репортер одного з найбільших телеканалів Афганістану TOLOnews Зіар Яад та його оператор були побиті в середу талібами в Кабулі під час зйомки репортажу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на телеканал.

Зазначається, що інцидент стався у кварталі Хаджі-Якуб, коли журналісти знімали кадри безробітних. Таліби побили працівників телеканалу та забрали в них мобільний телефон і робоче обладнання.

«Поки ми знімали кадри, прийшли таліби й, не питаючи нас, хто ми, здійняли галас і забрали мій мобільний телефон і камеру мого оператора. Ми показали журналістські посвідчення, але вони підійшли та вдарили мене, а потім почали бити нас зброєю», - розповів Яад.

Читайте також: Бойовики «Талібану» вбили родича журналіста DW

Низка журналістів закликала «Талібан» підтримати ЗМІ.

З того часу, як таліби взяли під контроль 33 провінції Афганістану і столицю Кабул, кілька представників ЗМІ були побиті бойовиками.

Заступник голови Асоціації журналістів провінції Парван Парвіз Амінзаде сказав телеканалу, що ставлення талібів до представників ЗМІ викликає занепокоєння.

Читайте також: Дорогою в аеропорт Кабула поранили громадянина ФРН

Заступник голови комісії руху «Талібан» по культурі Ахмадулла Васик заявив, що таліби «серйозно» стежать за інцидентом з Яадом, і чиновники визначать, чому стався інцидент.

Як повідомлялося, 15 серпня вранці таліби оточили Кабул та почали без бою заходити до столиці Афганістану. "Талібан" заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Представник політичного офісу «Талібан» Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична організація не зазнала нападів.

За даними ЗМІ, лідери радикального ісламістського руху «Талібан» планують сформувати раду з 12 осіб для керівництва Афганістаном.

Фото: Twitter/@ziaryaad

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-