Мадагаскару загрожує масштабний голод через зміни клімату

Мадагаскару загрожує масштабний голод через зміни клімату

Укрінформ
За даними ООН, Мадагаскар знаходиться на межі першого у світі голоду, пов'язаного зі зміною клімату.

Вже зараз десятки тисяч людей страждають від катастрофічного голоду і відсутності продовольчої безпеки після чотирьох років без дощу, передає Укрінформ із посиланням на BBC.

За оцінками ООН, на Мадагаскарі 30 тисяч осіб відчувають найвищий міжнародно визнаний рівень відсутності продовольчої безпеки – п'ятий рівень. Є побоювання, що це число може різко зрости, оскільки країна вступає в традиційний неврожайний сезон.

"Це безпрецедентно. Ці люди не зробили нічого, щоб зробити свій внесок у зміну клімату. Вони не спалюють викопне паливо... Проте вони несуть на собі основний тягар зміни клімату", – сказала Шеллі Такрал зі Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Читайте також: Канада виділить $130 мільйонів на боротьбу із голодом у світі

За відсутності їжі люди їдять сарану і листя кактуса, щоб вижити. Ціни на продукти зросли в три-чотири рази, місцеві жителі продають свою землю заради грошей на їжу.

Експерти вважають, що нинішня криза на Мадагаскарі може бути безпосередньо пов'язаною зі зміною клімату.

"В останньому звіті Міжурядової комісії зі зміни клімату ми побачили, що на Мадагаскарі спостерігається зростання посушливості. Очікується, що ця цифра збільшиться, якщо зміна клімату продовжиться", – сказав Рондро Барімалала, мадагаскарський вчений, який працює в Університеті Кейптауна у Південній Африці.

Читайте також: Учені назвали види тварин, які можуть зникнути на тлі глобального потепління

Нагадаємо: у 2019 році міжурядова група експертів ООН зі зміни клімату заявила, що в найближчому майбутньому ймовірно все більше жителів Землі будуть голодувати.

Фото: WFP/Tsiory Andriantsoarana

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-