Трамп назвав виведення військ з Афганістану найбільшим приниженням США

Трамп назвав виведення військ з Афганістану найбільшим приниженням США

Укрінформ
Колишній президент США Дональд Трамп звинуватив теперішнього президента країни Джо Байдена у захопленні Афганістану талібами та назвав ці події найбільшим військовим приниженням Сполучених Штатів.

Як передає Укрінформ, про це інформує видання Mirror

Колишній президент, який проводив зустріч зі своїми прихильниками у штаті Алабама, сказав, що цього ніколи б не сталося, якби він був зараз у Білому домі та що теперішній президент Джо Байден виявив "приголомшливу некомпетентність".

У лютому 2021 року, перебуваючи на посаді президента, Дональд Трамп погодив виведення американських військ з талібами. Він домовився про вихід військових США з Афганістану до травня 2021 року, і нова адміністрація Байдена звинуватила його в тому, що він встановив тісні часові рамки для виходу військових.

Як повідомлялося, у жовтні минулого року президент США Дональд Трамп висловився за повне повернення додому американського військового контингенту з Афганістану до кінця 2020 року.

Читайте також: Байден планує залучити цивільні літаки до евакуації з Афганістану

15 серпня 2021 року таліби оточили Кабул та почали без бою заходити до столиці Афганістану. "Талібан" заявив, що контролює усю територію Афганістану.

Представник політичного офісу ісламістського руху "Талібан" Мухаммед Наїм заявив про "завершення війни" в Афганістані та зазначив, що жодна дипломатична установа не постраждала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-