Байден планує залучити цивільні літаки до евакуації з Афганістану

Байден планує залучити цивільні літаки до евакуації з Афганістану

Укрінформ
Адміністрація президента США Джо Байдена прагне залучити цивільні авіакомпанії до евакуації з Афганістану.

Як передає Укрінформ, про це інформує CNN.

Білий дім може звернутися до Цивільного резервного повітряного флоту США, створеного у 1952 році для надання допомоги військовим під час блокади Берліну після Другої світової війни. За словами чиновника, цей флот може залучити майже 20 комерційних літаків з п’яти авіакомпаній для транспортування евакуйованих з Афганістану.

Інший високопоставлений чиновник адміністрації Байдена сказав CNN, що комерційні літаки не літатимуть до Афганістану, а натомість допомагатимуть транспортувати афганців з місць, куди вони були доставлені після евакуації з країни, включаючи американські бази в Катарі, Бахрейні та Німеччині.

Американські чиновники оголосили про збільшення кількості країн, які допомагатимуть транзитно проїхати американцям, тимчасово прийматимуть афганців, серед них - Німеччина, де перший евакуаційний рейс з близько 350 людьми прибув на американську авіабазу у місті Рамштайн.

Високопоставлений чиновник адміністрації Байдена повідомив CNN, що уряд США спочатку спробує залучити авіакомпанії до евакуації з Афганістану добровільно, перш ніж розглядати інші заходи.

Щонайменше 26 500 осіб, включаючи афганців та іноземних громадян, були евакуйовані з Афганістану з моменту початку наступу талібів на Кабул, свідчать дані, проаналізовані CNN.

Читайте також: В Афганістані залишаються ще понад 100 українців – Єрмак

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня таліби оточили Кабул та почали без бою заходити до столиці Афганістану. "Талібан" заявив, що контролює усю територію Афганістану.

Представник політичного офісу ісламістського руху "Талібан" Мухаммед Наїм заявив про "завершення війни" в Афганістані та зазначив, що жодна дипломатична установа не постраждала.

Фото: Andrew Harnik / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-