Штати подякували Україні за допомогу в евакуації американців з Афганістану

Штати подякували Україні за допомогу в евакуації американців з Афганістану

Укрінформ
Глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен подякував низці держав за допомогу з транзитом американців та інших людей через свої території у безпечне місце.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в його заяві, опублікованій на сайті Держдепу.

«Я б хотів висловити особливу подяку нашим партнерам по всьому світу, які зіграли важливу роль у цій операції. Бахрейн, Данія, Франція, Німеччина, Італія, Казахстан, Кувейт, Катар, Таджикистан, Туреччина, Україна, Об'єднані Арабські Емірати, Велика Британія та Узбекистан надали або скоро нададуть американцями або, в деяких випадках, іншим громадянам транзит через свої території в безпечне місце», - йдеться в заяві.

Читайте також: З Кабула за добу евакуювали 3800 осіб - Пентагон

Також глава Держдепартаменту висловив глибоку вдячність партнерам за пропозицію переселити афганців з групи ризику. Серед них, окрім України, також Албанія, Канада, Колумбія, Коста-Рика, Чилі, Косово, Північна Македонія, Мексика, Польща, Катар, Руанда та Уганда.

Нагадаємо: кабульський аеропорт останніми днями став місцем хаосу - тисячі зневірених афганців намагаються втекти з країни, як і громадяни інших держав - евакуюватися, на тлі захоплення влади Талібаном.

Читайте також: Літак із евакуйованими з Афганістану прямує до України

Учора вранці стало відомо, що другий військово-транспортний літак України залишив аеропорт Кабула з евакуйованими українцями та громадянами інших країн, число яких наразі уточнюється.

Фото: AEROSINT DIVISION PSF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-