Британія працюватиме з талібами, якщо це буде необхідно - Джонсон

Британія працюватиме з талібами, якщо це буде необхідно - Джонсон

Укрінформ
Голова уряду Великої Британії Борис Джонсон заявив, що працюватиме з "Талібаном", якщо це буде необхідно.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Independent.

"Я хочу запевнити людей, що наші політичні та дипломатичні зусилля щодо пошуку рішення для Афганістану, співпраця з "Талібаном", звичайно, якщо буде потрібно, будуть продовжуватися", - сказав Джонсон журналістам.

Читайте також: Британія закликає не визнавати Талібан урядом Афганістану на двосторонньому рівні

Джонсон стверджує, що ситуація на летовищі Кабулу, куди тисячі афганців відчайдушно попрямували з метою виїзду з країни, "покращується".

Як повідомлялося, 15 серпня вранці таліби оточили Кабул та почали без бою заходити до міста. Рух "Талібан" поінформував, що контролює усю територію Афганістану.

Читайте також: Джонсон планує скликати віртуальну зустріч G7 через Афганістан

Представник політичного офісу "Талібан" Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична установа не зазнала нападів.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав міжнародну спільноту згуртуватися для подолання глобальної терористичної загрози в Афганістані.

Радник США з національної безпеки Джейк Салліван вважає, що поки рано говорити про визнання влади Талібану. Тим часом прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що його країна не планує визнавати уряд Талібану, що прийшов до влади в Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-