Джонсон планує скликати віртуальну зустріч G7 через Афганістан

Джонсон планує скликати віртуальну зустріч G7 через Афганістан

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон має намір скликати віртуальну зустріч лідерів країн «Великої сімки» (G7) через ситуацію в Афганістані.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу британського уряду, про це Джонсон повідомив під час розмови з президентом Франції Емманюелем Макроном.

Очікується, що зустріч має відбутися найближчим часом, однак точна дата не називається.

Зазначається, що Джонсон і Макрон заявили про необхідність об'єднання міжнародної спільноти і прийняття єдиного підходу щодо Афганістану з погляду визнання будь-якого майбутнього уряду, а також роботи із запобігання гуманітарній та міграційній кризі.

Обидва лідери наголосили на важливості спільної роботи над довгостроковим майбутнім Афганістану та нагальній потребі допомогти громадянам обох країн та іншим людям дістатися безпечних місць.

Вони погодилися, що Велика Британія та Франція мають працювати разом у Раді Безпеки ООН, включаючи можливу спільну резолюцію.

Читайте також: У МЗС вважають, що Росія може використати ситуацію в Афганістані проти України

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня вранці таліби оточили Кабул і почали без бою заходити в місто. "Талібан" заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Представник політичного офісу "Талібан" Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична організація не зазнала нападів.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликає міжнародне співтовариство згуртуватися для подолання глобальної терористичної загрози в Афганістані.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-