Протести антивакцинаторів у Латвії закінчилися кримінальними справами

Протести антивакцинаторів у Латвії закінчилися кримінальними справами

Укрінформ
У столиці Латвії Ризі в ході протестів проти обов'язкової вакцинації від COVID-19 поліція затримала кілька людей, порушено дві кримінальні справи.

Про це повідомляє національне телерадіомовлення LSM з посиланням на главу Держполіції Армандса Рукса, передає Укрінформ.

Як зазначається, один кримінальний процес розпочато стосовно п'яти осіб за напад на співробітника муніципальної поліції, другий - за розбите скло в машині правоохоронців. Також були виявлені інші порушення: недотримання карантинних обмежень, знаходження в стані алкогольного сп'яніння в громадському місці, дії хуліганського характеру.

За даними поліції, які наводить Delfi, в заході взяли участь 3500-4000 осіб. Але деякі спостерігачі вважають, що учасників акції, можливо, було більше.

Читайте також: Латвія запроваджує режим надзвичайної ситуації на кордоні з Білоруссю

Акція протесту була узгоджена з Ризькою думою. Однак, за словами чиновників, у нинішній епідеміологічній ситуації на публічних заходах не повинні збиратися більш як 50 осіб.

За словами голови Сейму Литви Вікторії Чміліте-Нільсен, на акціях у Ризі 18 серпня і протестах противників вакцинації у Вільнюсі, які пройшли тиждень тому, використовували подібну символіку.

Читайте також: У Франції знову протестували проти запровадження посвідчень про вакцинацію

Як повідомлялося, 10 серпня 5 тисяч осіб зібралися на мітинг біля Сейму Литви проти обмежень, що запроваджуються урядом для людей, які не вакцинувалися від коронавірусу. Частина учасників акції тримали плакати, на яких представники влади порівнювалися з лідерами нацистської Німеччини, а противники вакцинації - з євреями під час Другої світової війни. Протестувальники навіть прикріпили до одягу "зірку Давида".

Після мітингу частина протестувальників влаштувала заворушення, в ході яких постраждали 18 поліціянтів. Тієї ночі було затримано 29 осіб, 9 з них суд залишив під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-