Речниця Навального отримала півтора року обмеження волі у «санітарній справі»

Речниця Навального отримала півтора року обмеження волі у «санітарній справі»

Укрінформ
Преображенський суд Москви засудив речницю російського опозиціонера Олексія Навального Кіру Ярмиш до 1,5 року обмеження волі у «санітарній справі».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новая Газета.

Їй заборонено змінювати постійне місце проживання, виїжджати за межі Москви та області, а також відвідувати масові заходи. Крім того, Ярмиш зобов'язана з'являтися для реєстрації до інспекції раз на місяць.

Суддя Анна Грязнова визнала Ярмиш винною в підбурюванні до порушення санітарно-епідеміологічних правил на непогодженій акції 23 січня (частина 4 статті 33, частина 1 статті 236 Кримінального кодексу РФ).

За версією слідства, опозиціонери, серед яких була і Ярмиш, опублікували в соцмережах заклики вийти на акцію на підтримку політика Олексія Навального 23 січня, через що в центр Москви приїхали містяни, які повинні були знаходитися на карантині через коронавірус. Справу порушили наступного дня після акції. Ярмиш затримали в рамках «санітарної справи» 30 січня і після обшуку арештували.

Під час дебатів сторін представник держобвинувачення просив призначити для Ярмиш два роки обмеження і залишити їй домашній арешт до моменту набуття вироком чинності.

Читайте також: Брат Навального отримав у «санітарній справі» рік умовно

Як повідомляв Укрінформ, Преображенський суд Москви засудив керівницю юридичної служби створеного Навальним російського недержавного "Фонду боротьби з корупцією" (ФБК) Любов Соболь до 1,5 року обмеження волі, визнавши її винною в «порушенні санітарних норм під час несанкціонованої акції» в січні цього року.

8 серпня, не погоджуючи свої дії з владою, вона вилетіла до Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-