У Тихому океані виявили підводний континент

У Тихому океані виявили підводний континент

Укрінформ
На глибині близько 1066 метрів під південною частиною Тихого океану знаходиться ділянка землі розміром 2 мільйони квадратних миль - приблизно вдвічі більша за Австралію, яку деякі вчені вважають ще одним континентом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Businessinsider.

Новозеландські вчені не можуть дійти згоди щодо того, чи є ця затоплена земля, яку в 2017 році назвали Зеландія, континентом чи ні.

Проте нещодавно вчені отримали нові підтвердження своєї гіпотези.

Хоча визначення континенту є спірним, група науковців на чолі з Ніком Мортімером припустила, що континент повинен мати чітко визначені межі, займати площу понад 1 мільйон квадратних кілометрів, бути піднесеним над навколишнім дном океану і мати континентальну кору товщою, ніж океанічна кора.

Однак одному критерію Зеландія не відповідала – віку. Найстаріші зразки її оцінювалися віком в 500 млн років. Інші ж континенти старші Зеландії як мінімум в два рази.

Читайте також: Криголам, який купує Україна, вирушить в експедицію до Антарктиди восени

Утім нове дослідження привело вчених до висновків, що попередні оцінки були невірні. Частина затопленого континенту, походження якого покрито таємницею, все ж удвічі старше, ніж припускали геологи раніше.

Читайте також: Ви досі не вірите у глобальне потепління? Ось, що вас чекає…

Один дослідник із Нової Зеландії зазначив, що у нього більше немає сумнівів, що він живе на окремому континенті.

Як повідомляв Укрінформ, вчені виявили, що три види глибоководних акул, що мешкають у водах Нової Зеландії, світяться в темряві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-