Метаболізм людини «гальмується» пізніше, ніж вважалось

Метаболізм людини «гальмується» пізніше, ніж вважалось

Дослідження
Укрінформ
Американські вчені дійшли висновку, що у людей віком від 20 до 60 років обмін речовин не уповільнюється настільки, щоб бути причиною набору зайвої ваги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє MedicalXpress.

Вчені проаналізували середню кількість спалених калорій у людей віком від 1 тижня до 95 років у 29 країнах світу.

У немовлят метаболізм, тобто обмін речовин, проходив набагато швидше, ніж у дорослих. До одного року діти спалюють на 50% більше калорій, ніж дорослі.

«Щось відбувається всередині клітин дитини, щоб зробити їх більш активними, і ми ще не знаємо, що це за процеси», - заявив співавтор дослідження, доцент еволюційної антропології з Дюкського університету Герман Понцер.

Читайте також: За 150 років у людей знизилась середня температура тіла

Після року метаболізм сповільнюється приблизно на 3%, і так до 20 років.

Сильної різниці необхідності в калоріях у підлітків вчені не виявили.

Вони так само не помітили сильних змін метаболізму у людей 20-50 років. Фактично, дослідники виявили, що витрати на енергію у 20, 30, 40 і 50 років є найбільш стабільними. Навіть під час вагітності потреби жінок у калоріях були не більші і не менші, ніж очікувалося, враховуючи надбавку в обсязі відповідно до того, як росте дитина.

За даними дослідників метаболізм людини починає знижуватися вже після 60 років - по 0,7% на рік.

Людям за 90 років через втрату м'язової маси, яка спалює більше калорій, ніж жир, необхідно вживати на 26% менше калорій, ніж у середньому віці.

«Все вказує на те, що метаболізм у тканинах, робота, яку виконують клітини, змінюється протягом життя способами, які ми не усвідомлювали раніше», - підсумував Понцер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-