Журналістку BBC вишлють із Росії після закінчення візи

Журналістку BBC вишлють із Росії після закінчення візи

Укрінформ
Міністерство закордонних справ РФ відмовилося продовжити візу журналістці BBC Сарі Рейнсфорд, вона повинна буде покинути країну.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Представник МЗС Росії заявив, що журналістці доведеться виїхати з країни, коли 31 серпня закінчиться поточна віза.

У російському дипломатичному відомстві даний захід назвали відповідною реакцією на дії Великої Британії, яка «дискримінує російські ЗМІ і відмовляється видавати візи російським журналістам».

Сама Сара Рейнсфорд і BBC наразі ніяк не коментувала заяву МЗС РФ.

Журналістка почала працювати в Росії на початку двотисячних, вона була одним із перших іноземних кореспондентів, які приїхали в Беслан висвітлювати захоплення заручників в школі №1 у вересні 2004 року. Після цього вона працювала в Стамбулі, Мадриді та Гавані.

Читайте також: Росія висилає естонського дипломата

У серпні 2021 року Рейнсфорд взяла участь у «Великій розмові з Президентом» в Мінську, де поставила запитання Олександру Лукашенко про репресії опозиціонерів, санкції проти Білорусі та про те, чи не втратив він легітимність через переслідування протестувальників.

Як зазначається, у 2011 році Росія вислала журналіста видання The Guardian Люка Гардінга, у 2014 році в'їзд заборонили американському журналісту Девіду Саттеру, а у 2015 році - польському кореспонденту газети Gazeta Wyborcza Вацлаву Радзивиновичу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-