Трюдо може розпустити парламент і піти на дострокові вибори - ЗМІ

Трюдо може розпустити парламент і піти на дострокові вибори - ЗМІ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо має намір оголосити дострокові парламентські вибори - за інформацією ЗМІ, вони можуть відбутися 20 вересня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє канадський суспільний мовник CBC News.

“Виборці можуть очікувати, що їм доведеться піти на дільниці для участі у федеральних виборах 20 вересня. Прем’єр-міністр Джастін Трюдо планує відвідати генерал-губернатора в неділю, аби попросити про розпуск парламенту”, - стверджує канал із посиланням на поінформовані джерела.

Зазначається, що глава уряду планує оголосити найкоротшу, можливу за законом, 36-денну виборчу кампанію: “Розпуск парламенту в цій ситуації не є автоматичним, і генерал-губернатор Мері Саймонс може відмовити, хоча це й стане рідкісним випадком, що не відповідатиме парламентській традиції”.

Читайте також: У Канаді восени очікують на новий спалах COVID-19

Ліберальна партія Джастіна Трюдо не має більшості у парламенті, тому для ухвалення кожного рішення мусить шукати підтримку інших політсил. Утім, за даними CBC News, вона очолює виборчі рейтинги й у разі проведення виборів найближчим часом може отримати більшість на тлі успішної кампанії COVID-вакцинування та очікуваного швидкого економічного відновлення після пандемії.

Слід додати, що оголошення парламентських виборів найближчим часом унеможливить участь канадських високопосадовців в саміті Кримської платформи. Закон забороняє політичним діячам Канади на час виборчої кампанії брати участь у міжнародних заходах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-