Виходити з дому лише за потреби: у столиці Австралії оголосили тижневий карантин через COVID-19

Виходити з дому лише за потреби: у столиці Австралії оголосили тижневий карантин через COVID-19

Укрінформ
Австралійська столиця Канберра запроваджує тижневий карантин після виявлення першого за 13 місяців випадку зараження коронавірусом.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ВВС.

Карантин набуде чинності у четвер о 17:00 за місцевим часом.

Його оголошено для всієї столичної території Австралії, де проживає близько 400 тисяч осіб, оскільки влада не знає, як людина заразилася вірусом.

Жителі міста зможуть виходити з дому лише за нагальної потреби.

Читайте також: Канадський Квебек з вересня запровадить COVID-паспорти

Видання пише, що з наближенням карантину в супермаркетах з’явилися черги.

Загалом епідемічна ситуація в більшості штатів Австралії вважається стабільною. Щодня в країні реєструють нульовий приріст кількості заражених або поодинокі випадки інфікування.

Водночас збільшення хворих фіксують у Сіднеї, де минулої доби виявили 345 нових випадків COVID-19 і одну смерть, пов'язану з цією хворобою.

Тому Сідней та ще одне місто - Мельбурн, також потрапили під жорсткі карантинні заходи на тлі штаму "Дельта". Близько 580 неозброєних військовослужбовців вже допомагають поліції у виконанні наказів про карантин у районах Сіднея, пише ВВС.

За даними сайту Worldometer, в Австралії з початку пандемії коронавірусу зафіксували понад 37,7 тисяч випадків зараження, з яких 947 летальних. Одужали понад 30 тисяч хворих.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-