Естонія знову запровадила надзвичайну ситуацію через COVID-19

Естонія знову запровадила надзвичайну ситуацію через COVID-19

Укрінформ
Департамент здоров'я Естонії оголосив надзвичайну ситуацію в охороні здоров'я через стрімке зростання заражень коронавірусом.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ERR.

«На цю мить надання планового лікування ще не порушено, але, на жаль, ми знову опинилися в ситуації, коли в лікарнях необхідно відкривати додаткові ліжка для пацієнтів з коронавірусом», - сказав гендиректор Департаменту здоров'я Юллар Ланно.

За його словами, зараз тенденція така, що в основному в лікарні потрапляють ті пацієнти з коронавірусом, які не пройшли вакцинацію від COVID-19. «Це дає надію, що потреба в стаціонарному лікуванні залишиться більш скромною в порівнянні з піком під час останньої хвилі коронавірусу», - пояснив Ланно.

Читайте також: Facebook видалив сотні акаунтів з Росії, які поширювали фейки про вакцини

Торік в Естонії було оголошено надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров'я, коли в лікарнях перебувало 63 пацієнти з коронавірусом. Її скасували 1 липня 2021 року.

Зараз в лікарнях країни також перебуває 63 пацієнти з коронавірусною інфекцією. З них інтенсивна терапія потрібна чотирьом пацієнтам, з яких троє людей перебуває на штучній вентиляції легенів.

За словами заступника гендиректора Департаменту здоров'я Марі-Анне Х'ярма, надзвичайна ситуація оголошується, щоб лікарні могли почати створювати більше ліжок для пацієнтів з COVID-19, що фінансуються державою

Читайте також: Німеччина запроваджує обмеження для невакцинованих

Водночас передбачається, що лікарні будуть готові приймати більше пацієнтів з коронавірусом з 20 серпня.

За минулу добу в Естонії виявили 344 нових випадки інфікування коронавірусом. За добу померло двоє інфікованих COVID-19 чоловіків у віці 54 і 70 років. Обоє не були вакциновані.

Фото: Raigo Pajula/ITK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-