Повстанці у Колумбії завербували понад 18 тисяч дітей

Повстанці у Колумбії завербували понад 18 тисяч дітей

Розслідування
Укрінформ
У Колумбії щонайменше 18 667 неповнолітніх приєдналися до партизанського руху FARC, де впродовж 20 років зазнавали жорстокого поводження, яке має ознаки військового злочину.

Такі дані оприлюднив суд правосуддя перехідного періоду (JEP), передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Розслідування JEP стосується справи 07, котра охоплює вербування та використання неповнолітніх у Революційних збройних силах Колумбії (FARC) у період з 1996 по 2016 рік.

Окрім цього, JEP розглядатиме пов'язані з вербуванням сексуальне і гендерне насильство і насильницькі зникнення, а також вбивства, тортури і жорстоке і таке, що принижує гідність, поводження.

Підрахунок був заснований на аналізі 31 бази даних, зібраної групами потерпілих і державою, а також свідчень 274 осіб, які були насильно завербовані.

Читайте також: У Колумбії повстанці з FARC створили політичну партію

Наведені JEP цифри значно перевищують попередні, опубліковані урядом, відповідно до яких з 1985 по 2020 рік у Колумбії було завербовано понад 7400 неповнолітніх, а 16 000 загинули під час конфлікту.

Ексочільники FARC, які сформували політичну партію під назвою Comunes, раніше заявляли, що вербування неповнолітніх не є загальною політикою і що багато людей вступили до лав повстанців для захисту або порятунку від бідності.

Нині Колумбія намагається подолати тривалий негативний вплив громадянської війни між повстанськими воєнізованими групами та урядом.

У Колумбії неповнолітні використовуються й іншими незаконними збройними формуваннями як бойовики, живі щити або секс-раби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-