У Колумбії повстанці з FARC створили політичну партію

У Колумбії повстанці з FARC створили політичну партію

Укрінформ
Ліворадикальне повстанське угруповання "Революційні збройні сили Колумбії" (FARC) у п'ятницю, 1 вересня, оголосило про заснування нової політичної партії. В установчому з'їзді партії в столиці Колумбії Боготі взяли участь близько 1200 делегатів.

Про це повідомляє DW з посиланням на інформагенцію KNA. 

"Нова політсила збереже стару абревіатуру руху - FARC - і називатиметься Fuerza Alternativa Revolucionaria del Comun, тобто "Альтернативна революційна сила народу”, - йдеться у повідомленні. 

Час збройного конфлікту минув, заявив лідер FARC Родріго Лондоно. "Тепер тільки слова будуть нашою зброєю”, - цитує Лондоно агенція KNA.

Читайте також: Колумбія оголосила про завершення конфлікту з повстанцями FARC

У день партійного з'їзду делегати FARC проводили дебати. Журналістам не надали можливості бути присутніми на деяких дискусіях. Це було розцінено як брак прозорості. Критики також закидають екс-повстанцям, що під час з'їзду не йшлося про опрацювання минулого цього руху, зокрема насильницьких дій, до яких неодноразово вдавалися його члени.

Участь колишніх повстанців у політичному житті Колумбії - частина мирної угоди, яку в листопаді 2016 року уклали уряд Колумбії та FARC. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-