Білоруський телеканал показав «інтерв'ю» з дівчиною Протасевича

Білоруський телеканал показав «інтерв'ю» з дівчиною Протасевича

Відео
Укрінформ
Державний канал «Білорусь 1» показав коментарі Софії Сапеги, знятої з рейсу Ryanair разом з ексредактором ТГ-каналу NEXTA Романом Протасевичем.

Дівчина сказала, що до цієї історії нібито може бути причетний «робочий колектив Протасевича». Програма розміщена в Ютуб-каналі "Агентство телевізійних новин" НДТРК Білорусі, передає Укрінформ.

Ведуча пропагандистської телепрограми «Це інше» озвучувала провладну версію примусової посадки літака Ryanair 23 травня в Мінську. Сапега з'явилася в студії у другій частині 22-хвилинної програми на 6 хвилин. «З розмов з Романом був зроблений висновок про те, що в цьому (посадці літака і затриманні - ред.) замішаний саме робочий колектив Романа, хтось із його робочого оточення. Такий варіант дійсно не варто виключати», - сказала, зокрема, Сапега.

Опісля вона сказала, що «ніякі співробітники КДБ в літаку нічого не робили з нами, їх не було». На запитання ведучої «Сьогодні у вас збереглася впевненість в тому, що в цьому могла бути якось задіяна, в тому числі й спецслужба Білорусії - для посадки літака?» Сапега відповіла: «Ні, оскільки я намагалася ніколи не заглиблюватися в цю ситуацію. І я досі перебуваю в цій ситуації».

Також Сапега встигла сказати, що перед посадкою Протасевич віддав їй всю техніку, тому що думав, що її саму не зніматимуть з літака. Дівчина каже, що наразі почувається «краще, ніж у перші дні».

Сюжет показали не в прямому ефірі, відео «склеєне» з частин.

Раніше білоруський телеканал ОНТ показував «інтерв'ю» з Протасевичем, де той нібито «визнав вину» і говорив, що «почувається прекрасно».

Білоруські опозиціонери, які перебувають в еміграції, закликали ставитися до слів Протасевича, сказаних на території Білорусі, з розумінням, критично, враховуючи, що він і його дівчина знаходяться в повній владі режиму Лукашенка.

Читайте також: Адвокат Сапеги заявив, що вона вже зустрічалася з батьками

Колишній редактор опозиційного Телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич і його подруга, громадянка РФ Софія Сапега були затримані 23 травня після того, як літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, здійснив примусову посадку в Мінську.

Після інциденту з літаком Європейська Рада вирішила застосувати додаткові індивідуальні санкції проти посадових осіб та державних установ Білорусі, а також обмежувальні заходи проти економіки країни.

Як повідомляв Укрінформ у кінці липня, авіадиспетчер Олег Галегов, який 23 травня вів переговори з пілотом рейсу Афіни-Вільнюс компанії Rynair перед примусовою посадкою літака в Мінську, покинув Білорусь.

Фото: соцмережі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-