В Ірані від COVID-19 кожні дві хвилини гинуть люди

В Ірані від COVID-19 кожні дві хвилини гинуть люди

Укрінформ
На тлі рекордних темпів поширення COVID-19 в Ірані кожні дві хвилини від недуги гине одна людина.

Як повідомляє Укрінформ, про це з посиланням на місцеві ЗМІ пише Reuters.

“Кожні дві секунди одна особа в Ірані інфікується COVID-19 й майже кожні дві хвилини одна людина вмирає від коронавірусу”, - заявили в ефірі державного телеканалу.

Зазначається, що протягом минулої доби COVID-19 забрав життя 588 іранців, а загальна кількість смертей від початку пандемії сягнула 94 603. Від початку минулого року в країні виявили 4 199 537 випадків інфікування COVID-19, з яких 40 808 - упродовж минулої доби. Експерти вказують на штам Дельта як основний двигун поширення недуги у країні.

Читайте також: В Ірані – найбільша з початку пандемії кількість смертей від COVID-19

При цьому лише близько 4% населення Ірану отримало дві дози щеплення від COVID-19.

“У січні верховний лідер Ірану Аятолла Алі Хаменеї заборонив імпорт вироблених у США та Великобританії вакцин, вказавши на їх нібито ненадійність та можливе сприяння поширенню вірусу”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Іран випробував на людях власну COVID-вакцину

Новий президент Ірану Ебрагім Раісі у неділю отримав перше щеплення COVID-вакцини іранського виробництва. Він закликав владу пришвидшити вакцинацію, використовуючи “усі можливі методи” для стримування пандемії.

Раніше Міністерство охорони здоров'я вимагало введення в країні двотижневого карантину, але це було відхилено Комісією по боротьбі з коронавірусом із посиланням на економічні причини.

Нагадаємо: Іран особливо постраждав від пандемії, частково через те, що санкції США погіршують його економічну кризу та перешкоджають імпорту вакцин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-