У Штатах не виключають виникнення стійкого до вакцин COVID-штаму

У Штатах не виключають виникнення стійкого до вакцин COVID-штаму

Укрінформ
Масова вакцинація населення необхідна для уникнення подальших мутацій коронавірусу, вважає головний інфекціоніст США, радник президента з питань медицини Ентоні Фаучі.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у інтерв’ю USA Today.

«Коли зробити щеплення переважній більшості населення (ми не знаємо, який цей поріг), то вірус зникне... Якщо цього не зробити, інфекція тлітиме далі - восени, потім поєднається з грипом узимку і знову повернеться навесні».

За словами Фачі, вірус не може мутувати, якщо він не розмножується. Якщо йому дати можливість розмножуватися упродовж місяців, то може з’явитися штам, від якого вакцини не захищатимуть, вважає він.

Читайте також: Штати знову перетнули позначку у 100 тисяч щоденних заражень COVID-19

Водночас, на його переконання, США мають відгравати провідну роль у вакцинації всього світу, аби запобігти появі небезпечніших штамів вірусу.

«Ми повинні бути впевнені, що граємо важливу роль у вакцинації всього світу, і, слава Богу, адміністрація ухвалила це рішення, - сказав він. - У нас є пів мільярда доз, і ми вже передали 110 млн у 60 країн, але ми не повинні зупинятися на цьому… Поки ми не зробимо щеплення людям у всьому світі, ми ніколи не будемо в повній безпеці».

Читайте також: У світі зафіксували понад 202,9 мільйона випадків COVID-19

Фаучі вважає, що США не повертатимуться до локдауну, оскільки 70% дорослого населення отримало бодай одну дозу вакцини, і перевантаження лікарень не передбачається. При цьому він прогнозує зростання кількості молодих людей серед госпіталізованих, оскільки переважна більшість літніх людей, які є більш вразливими до вірусу, зробили щеплення.

Як раніше повідомляло агентство, у США кількість нових випадків COVID-19 знову перевищує 100 тисяч щодня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-