Sinovac і Sinopharm подадуть заявки на клінічні дослідження вакцин проти Delta-штаму

Sinovac і Sinopharm подадуть заявки на клінічні дослідження вакцин проти Delta-штаму

Укрінформ
Китайські компанії Sinovac Biotech та Sinopharm заявили, що планують звернутися до регуляторів охорони здоров’я для проведення клінічних досліджень та отримання дозволу на екстрене використання своїх вакцин проти штаму Delta коронавірусу, який уже поширився на 130 країн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал Yicai Global.

Так, Sinovac Biotech незабаром подасть запити на клінічні дослідження і заявки на екстрене застосування вакцини CoronaVac проти штамів «Гамма» і «Дельта» в регулюючі органи по всьому світу.

Аналогічні плани щодо свого препарату проти штаму «Дельта» підтвердили і в компанії Sinopharm.

Зазначається, що Sinovac має достатньо потужностей для виробництва вакцин, щоб одночасно забезпечувати дієву протидію різним штамам COVID-19.

Читайте також: МОЗ розглядає три сценарії щодо поширення штаму Delta

Зі свого боку провідні китайські вірусологи підтверджують, що дослідження «із заміни штамів» в інактивованих вакцинах тривають. Раніше, за їх словами, не було потреби міняти штам у вакцинах, оскільки не було зрозуміло, котрий саме варіант коронавірусу стане з часом домінуючим.

Як повідомлялося, обидві ці китайські вакцини проти COVID-19 вже схвалені для екстреного використання Всесвітньою організацією охорони здоров’я та іншими країнами і можуть забезпечувати належний рівень профілактики та пом’якшення перебігу захворювання.

Станом на 6 серпня загальна кількість випадків коронавірусу у світі з початку пандемії вже перевищила 201 мільйон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-