ЄС закликає до негайного припинення вогню в Афганістані

ЄС закликає до негайного припинення вогню в Афганістані

Заява
Укрінформ
Європейський Союз ЄС закликав до термінового припинення вогню в Афганістані на тлі збільшення смертельних атак в країні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві високого представника ЄС Жозеп Борреля й європейського комісара із питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Янеза Ленарчича. 

«Євросоюз закликає до термінового, всебічного та постійного припинення вогню, щоб дати шанс миру (в Афганітсані – ред.)», - йдеться у заяві.

Читайте також: Штаб-квартира ООН в Афганістані зазнала артилерійського удару

Зазначається, що Європейський Союз засуджує значну ескалацію насильства по всьому Афганістану, зокрема напади на офіс Місії ООН зі сприяння Афганістану в провінції Герат, напади в Лашкар-Гаху, що спричинили щонайменше 40 жертв серед цивільного населення, а також остання атака, спрямована на резиденцію міністра оборони у Кабулі Бісмілли Мохаммаді, в результаті якої загинуло вісім осіб і поранено щонайменше 20 людей.

Читайте також: У Афганістані за пів року ескалації загинули понад 1600 мирних жителів - ООН

«Це безглузде насильство завдає величезних страждань афганським громадянам і збільшує кількість внутрішньо переміщених осіб, які шукають безпеку та притулок. Військовий наступ "Талібану" прямо суперечить їхнім заявленим зобов'язанням щодо урегулювання конфлікту шляхом переговорів та мирного процесу в Доха», - йдеться у заяві.

Читайте також: Наступ Талібану в Афганістані: щонайменше 40 загиблих

Як повідомляв Укрінформ, із часу початку виведення військ США з Афганістану, свої позиції у країні суттєво зміцнив Талібан. Канадські військові брали участь у війні з тероризмом в Афганістані з 2001 по 2014 рр. За цей час допомогу їм надавали тисячі місцевих жителів, яких Талібан вважає зрадниками та погрожує фізичною розправою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-