Британія та Іран викликали послів для роз’яснень щодо нападу на нафтовий танкер

Британія та Іран викликали послів для роз’яснень щодо нападу на нафтовий танкер

Укрінформ
У понеділок Великобританія викликала посла Ірану для роз’яснень щодо «незаконної атаки» на судно. Своєю чергою, Іран викликав повіреного у справах Великобританії в Тегерані, а також дипломата Румунії, аби висловити протест через звинувачення, висунуті країні.

Про це передає Укрінформ з посиланням на ВВС.

Іран категорично заперечує свою причетність, проте якщо розвіддані США, Великобританії та Ізраїлю про роль Тегерана буде оприлюднено, це може розкрити секретні джерела, зазначає видання.

Читайте також: Іран заперечує звинувачення в атаці на нафтовий танкер

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з 29 на 30 липня в Аравійському морі поблизу берегів Оману танкер-хімовоз "Mercer Street" зазнав нападу з безпілотника, внаслідок чого загинули британський охоронець та член екіпажу з Румунії. 

Великобританія, Ізраїль та США висловили впевненість, що відповідальність за напад несе Іран. Британська поліція почала розслідування за фактом смерті загиблого британця.

Держсекретар США Ентоні Блінкен зазначив, що консультується з Великобританією, Ізраїлем і Румунією для «колективної відповіді» Іранові. 

Читайте також: Блінкен обіцяє «колективну відповідь» Ірану за напад на танкер Mercer Street

Представник міністерства закордонних справ Саїд Хатібзаде попередив, що Іран без вагань захищатиме свої національні інтереси й відповість на будь-яку «можливу авантюру». За його словами, твердження про те, що Іран несе відповідальність, «суперечливі, помилкові та провокаційні».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-