Мер Нью-Йорка відмовився вводити масковий режим для вакцинованих

Мер Нью-Йорка відмовився вводити масковий режим для вакцинованих

Укрінформ
Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо настійно рекомендує вакцинованим носити маски в приміщеннях, але не збирається запроваджувати обов’язковий масковий режим.

Як передає кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це він заявив у понеділок на пресконференції. Таким чином мер відхилив останні рекомендації Центру з контролю і профілактики захворювань США (CDC).

«Ми хочемо настійно рекомендувати людям носити маски в приміщеннях, навіть якщо вони щеплені, - сказав де Блазіо. - Якщо ви не знаєте навколишніх людей, якщо не впевнені, вакциновані вони чи ні, або якщо знаєте, що деякі з них нещеплені, необхідно носити маску, навіть якщо ви самі отримали вакцину».

Однак така вимога не є зобов’язанням, зазначив він.

Водночас обов’язковою залишається вимога носити маски в громадському транспорті, медичних закладах та школах.

Міська влада всіляко заохочує вакцинацію. Кожен житель, який отримає першу дозу вакцини в міському центрі вакцинації, отримає 100 доларів. Водночас усі невакциновані працівники міських служб, починаючи з 13 вересня, повинні будуть проходити щотижневе тестування.

Де Блазіо також оголосив, що кожен новий співробітник мерії Нью-Йорка має надати підтвердження, що отримав щеплення, перш ніж приступити до роботи.

Читайте також: США не повернуться до локдауну, хоча невакцинованих чекають біль і страждання – радник Байдена

Як повідомлялося, минулого тижня CDC оголосив про нові рекомендації, відповідно до яких повністю вакциновані особи повинні носити маски в приміщеннях у округах зі «значними» або «високими» показниками зараження. Усі п'ять районів Нью-Йорка, як відзначає CNN, характеризуються такими показниками.

Нові рекомендації CDC щодо використання масок ґрунтувалися на показниках інфікування штамом Delta серед вакцинованих у штаті Массачусетс. Проте вакцини забезпечують істотний захист від тяжкого перебігу хвороби і смерті.

На сьогодні у Нью-Йорку зроблено 10 млн щеплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-