Китай посилює карантин через штам Delta

Китай посилює карантин через штам Delta

Укрінформ
Уряд Китаю посилює карантинні обмеження у низці міст, зокрема у Пекіні, на тлі зростання випадків коронавірусу через штам «Дельта».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на France24.

Як зазначається, у понеділок Китай повідомив про 55 нових локальних випадків зараження COVID-19, оскільки спалах хвороби через варіант «Дельта» охопив понад 20 міст та більше десятка провінцій.

Органи місцевого самоврядування у великих містах, включаючи Пекін, протестували на COVID-19 мільйони жителів.

Згідно з офіційною заявою, центральне місто Чжучжоу в провінції Хунань у понеділок наказало понад 1,2 мільйона жителів залишатися вдома під суворим карантином протягом наступних трьох днів.

Читайте також: Штам Delta спричинив сплеск коронавірусу у Токіо та двох азіатських країнах

За даними Сіньхуа, з неділі в районі Юндін в Чжанцзяцзі, який є популярним туристичним напрямком, закриті всі житлові мікрорайони в міській частині, де проживає 1,5 млн осіб.

У зв'язку з останнім спалахом коронавірусу влада міста вимагає від усіх туристів здати три тести на нуклеїнові кислоти коронавірусу нового типу перед тим, як покинути місто. В останні дні кілька китайських міст повідомили про різке зростання захворюваності COVID-19. Деякі з цих випадків були пов'язані з поїздками в Чжанцзяцзе.

Тим часом Пекін заборонив туристам в’їзд до столиці. Тільки мандрівники за наявності негативного тесту ампліфікації нуклеїнової кислоти можуть потрапити в місто.

У неділю влада міста закликала жителів не виїжджати з Пекіна без необхідності.

Читайте також: У ВООЗ кажуть, що Delta-штам не смертельніший за інші варіанти COVID-19

За даними Worldometer, у Китаї з початку пандемії коронавірусу зафіксували понад 93 тисячі випадків COVID-19, з них більше 4,6 тис. летальних, одужали 87,3 тис. хворих.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-