У Франції знову протестують через «паспорти здоров'я»

У Франції знову протестують через «паспорти здоров'я»

Фото, відео
Укрінформ
Жителі Франції сьогодні втретє вийшли на протести через намір уряду країни запровадити у місцевих ресторанах та громадському транспорті так звані паспорти здоров'я.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Близько 3 тисяч правоохоронців залучили до роботи по всій французькій столиці на тлі початку третьої суботи протестів.

Французькі законодавці ухвалили законопроєкт про запобігання поширенню вірусу, який вимагатиме надання COVID-перепустки у більшості громадських місць з 9 серпня, а також зобов’язує уряд щепити усіх медичних працівників країни до середини вересня.

Результати опитувань показують, що більшість французів підтримують це рішення влади, але деякі категорично проти цього. Для отримання COVID-перепустки вимагається сертифікат вакцинації або результат негативного тесту на коронавірус, або докази недавнього одужання від хвороби COVID-19.

Чотири окремі акції протесту відбуваються у суботу в Парижі під гаслом "Свободу". Мітинги також організували в кількох інших містах Франції.

Як повідомлялося, нещодавно Франція в ході посилення заходів щодо боротьби з пандемією коронавірусу запровадила COVID-перепустки та обов’язкову вакцинацію медичних працівників.

Такі посилення викликали протести та політичну напруженість у Франції. Президент країни Еммануель Макрон та його уряд натомість заявили, що все це необхідно для захисту вразливих груп населення, а також для уникнення запровадження нових обмежень.

Фото: TRT World Now

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-