В Анталії через пожежі ввели заборону на відвідування лісів

В Анталії через пожежі ввели заборону на відвідування лісів

Укрінформ
У провінції Анталія, де сталося кілька масштабних лісових пожеж, до кінця серпня заборонили відвідування лісів.

Відповідне рішення прийнято офісом губернатора провінції Анталія, повідомляє власкор Укрінформу.

«Відвідання лісів у межах провінції Анталія заборонено у період з 30.07 2021 до 31.08.2021 у зв’язку із заходами, спрямованими на протидію лісовим пожежам», - йдеться у рішенні губернаторства.

Окрім того заборонено робити стоянки на узліссях, влаштовувати пікніки, розпалювати багаття на узбіччях доріг, що проходять через ліси, палити стерню на територіях, що прилягають до лісів.

Читайте також: Українські пожежні літаки вирушили на допомогу Туреччині

Промислові та інші об’єкти поблизу лісових зон зобов’язали вживати заходів для запобігання пожежам. Муніципалітети провінції зобов’язали створити захисні смуги навколо лісів, на узліссях та прилеглих територіях, а також тримати напоготові до застосування різні види службового транспорту, зокрема бульдозери, екскаватори, цистерни. Населення попередили про можливе відключення електроенергії на окремих територіях у разі виникнення ризику пожеж.

Як повідомлялося, 28 липня масштабна лісова пожежа спалахнула в районі Манавгат турецької провінції Анталія, вогонь знищив десятки гектарів лісу та призвів до евакуації низки населених пунктів.

29 липня Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна надасть Туреччині усю необхідну допомогу у зв’язку з масштабними пожежами. 30 липня два пожежні літаки Держслужби надзвичайних ситуацій України прибули до Туреччини для гасіння осередків лісових пожеж.

Міністерство закордонних справ закликало громадян України утриматися від поїздок до туристичних регіонів Туреччини, де вирують лісові пожежі.

Фото: Новая газета

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-