Вашингтон готує санкції проти Ірану через керовані ракети та бойові дрони - WSJ

Вашингтон готує санкції проти Ірану через керовані ракети та бойові дрони - WSJ

Укрінформ
Офіційний Вашингтон розробляє санкції проти Ірану, щоб обмежити розробку та виробництво в країні бойових безпілотників, а також керованих ракет, які, за оцінками західних розвідок, несуть більшу загрозу, ніж іранська ядерна програма.

Про це повідомляє в четвер із посиланням на джерела в адміністрації США американське видання The Wall Street Journal, передає Укрінформ.

«США планують кампанію санкцій проти можливостей Ірану щодо завдання точних ударів із використанням безпілотників та керованих ракет – на тлі занепокоєнь щодо загрози, яку ця зброя становить для інтересів Америки та союзників», - зауважується у повідомленні.

Читайте також: У Швеції обвинуватили чоловіка у масових стратах в Ірані 1988 року

При цьому вказується, що представники західних спецслужб бачать у перспективних можливостях Ірану більшу небезпеку для стабільності на Близькому Сході, ніж у програмі Тегерана зі створення ядерної зброї та розробки балістичних ракет. Адже, Іран останнім часом суттєво посилив використання керованих ракет та безпілотників проти американських сил та союзників.

Американська сторона вже запроваджувала санкції раніше, щоби зупинити ракетну програму Ірану, і зараз чиновники кажуть, що найбільш ефективним було б введення обмежень проти іранських закупівельних мереж. Це виключило б можливість для Тегерана отримувати деталі для виготовлення дронів та ракет.

Читайте також: США заблокували близько 30 іранських пропагандистських вебсайтів

Як повідомлялося, зараз Сполучені Штати продовжують переговори з Тегераном за посередництва ЄС у Відні щодо відновлення Іранської ядерної програми. Вона передбачає забезпечення Тегераном контролю для міжнародних спостерігачів на ядерних об’єктах Ірану в обмін на скасування санкцій США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-