У Братиславі блокують дороги - протестують через «пільги» для вакцинованих

У Братиславі блокують дороги - протестують через «пільги» для вакцинованих

Фото
Укрінформ
Кількасот громадян заблокували рух у центрі словацької столиці, протестуючи проти закону, який дає тим, хто щепився від COVID-19, легший доступ до громадських заходів та місць.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DennikN.

Невеликі групи протестувальників почали прибувати на площу перед офіційною резиденцією президента країни вранці, і їх кількість зростає протягом дня.

Фото: Aktality.sk
Фото: Aktality.sk

Протест, хоча і був мирним, заважав руху транспорту по всьому місту, але поліція не вжила жодних заходів для розгону натовпу.

Читайте також: Словаччина відкрила кордони для вакцинованих українців - Кулеба

Аналогічна акція протесту вже пройшла минулої п’ятниці перед будівлею парламенту Словацької Республіки. Тоді спецпризначенці застосували сльозогінний газ проти людей, які блокували вхід і закидали будівлю яйцями.

Як відомо, закон, що вимагає від людей, які не зробили щеплення, пройти тестування на коронавірус, був схвалений парламентом у неділю і підписаний президентом Зузанною Чапутовою в понеділок.

Фото: Aktality.sk
Фото: Aktality.sk

Так, згідно з цим новим нормативним актом, у Словаччині, щоби потрапити в кінотеатри, ресторани та інші закриті приміщення, потрібно пройти повний курс вакцинації або мати при собі негативний тест на COVID-19.

Читайте також: Словаччина продала назад у Росію 160 тисяч доз вакцини «Спутник V»

Варто зазначити, що станом на четвер, 35,7% населення Словаччини повністю вакциновано: це один із найнижчих показників на душу населення в ЄС.

Фото: N – Tomáš Benedikovič

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-