США ввели санкції проти посібників Аль-Каїди в Туреччині й Сирії

США ввели санкції проти посібників Аль-Каїди в Туреччині й Сирії

Укрінформ
Уряд США додав до списку антитерористичних санкцій двох фізичних осіб, що діють у Туреччині й Сирії та забезпечують фінансову й іншу підтримку угрупованням Аль-Каїда і Хайат Тахрір Аль-Шам.

Про це йдеться в офіційній заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, оприлюдненій у середу, повідомляє Укрінформ.

«США вводять санкції проти фінансового посередника Аль-Каїди в Туреччині, який матеріально забезпечує це угруповання, а також організатора збору коштів та вербування терористів у Сирії через його матеріальну підтримку угруповання Хайат Тахрір Аль-Шам, пов'язаного з Аль-Каїдою»,- зауважив держсекретар США.

Читайте також: Штати завдали першого за адміністрації Байдена авіаудару по бойовиках у Сомалі

Ці санкції є частиною зусиль Сполучених Штатів щодо глобальної боротьби з тероризмом, зауважив глава американської дипломатії.

«Терористичні угруповання, такі як Аль-Каїда та Хайат Тахрір Аль-Шам продовжують використовувати глобальну фінансову систему для підтримки своєї жорстокої екстремістської діяльності», - наголосив Блінкен.

Читайте також: Штати нанесли більше десятка авіаударів по талібах в Афганістані

Тож, за його словами сьогоднішні дії уряду США «підкреслюють необхідність постійного пильнування за збором коштів та вербування терористів, у тому числі через Інтернет». Крім того, США таким чином хочуть продемонструвати своє прагнення підірвати мережі підтримки терористичних угруповань, які загрожують безпеці США та союзних країн.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Міністерство фінансів США ввело санкції проти сирійського угруповання «Ахрар аль-Шаркія», яка діє на півночі Сирії та звинувачується у злочинах проти цивільного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-