Штати завдали першого за адміністрації Байдена авіаудару по бойовиках у Сомалі

Штати завдали першого за адміністрації Байдена авіаудару по бойовиках у Сомалі

Укрінформ
Військово-повітряні сили США 20 липня завдали першого за нинішньої адміністрації авіаудару по бойовиках «Аш-Шабаб» у Сомалі.

Про таке передає Укрінформ з посиланням на спеціалізоване видання Air Force.

Більшість американських військ покинули країну, проте таким чином підтримали сомалійські війська партнерів, які зазнали нападу в околицях Галкайо.

«Під час цієї операції американські збройні сили не супроводжували сомалійські війська, - заявила речниця Пентагону Сінді Кінг. - Американські сили проводили дистанційну операцію з надання допомоги силам сомалійських партнерів. ЗС США уповноважені завдавати ударів для підтримки партнерських сил у рамках колективної самооборони».

Читайте також: Бойовики атакували військову базу у Сомалі - 30 загиблих

Востаннє авіаудар у Сомалі було здійснено 19 січня - якраз перед інавгурацією Байдена, зазначає видання.

У грудні тодішній президент Дональд Трамп віддав наказ військам США покинути Сомалі. Відтоді американські військові відвідують Сомалі, виконуючи короткотермінові завдання, зазначив командувач африканським командуванням ЗС США генерал Стівен Таунсенд.

Читайте також: Унаслідок нападу в Могадішо загинули щонайменше 8 осіб

Минулого місяця Таунсенд заявив, що Міністерство оборони розглядає можливість відряджання американських військ назад у країну. За його словами, «досить раптова передислокація із Сомалі» зробила місію більш ризикованою і складною.

«Тому ми намагаємося управляти цим ризиком і складністю, допомагаючи нашим африканським партнерам у розв’язанні проблем їхньої безпеки», - додав він.

Читайте також: Теракт у Сомалі забрав сім життів

Нагадаємо: пов'язане з «Аль-Каїдою» угруповання «Аш-Шабааб» прагне повалити уряд і запровадити власне правління в Сомалі, яке б ґрунтувалося на визначених ним ісламських законах шаріату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-