Чеська поліція розшукує молодого крокодила-утікача

Чеська поліція розшукує молодого крокодила-утікача

Укрінформ
Десятки поліцейських та охоронців у південночеському місті Острава з понеділка розшукують крокодила, який утік від господаря

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Novinky.

Про зникнення 5-річного плазуна місцевий любитель-заводник екзотичних тварин повідомив лише в понеділок, через 2 дні після втечі.

Йдеться про молодого крокодила, адже цей вид доживає до 80 років. Тварина довжиною близько 1 метра вже три доби без їжі та «може бути небезпечною», - попередила прессекретар поліції Ева Міхалікова. Зі слів самого господаря, його вихованець є «вельми жвавий і може напасти на невелику собаку або кішку». Місцевих жителів попереджено про небезпеку.

Читайте також: У курортній Кирилівці на березі моря знайшли мертвого крокодила

У вівторок поліція підтвердила, що дозвіл на розведення тварин видало Оломоуцьке регіональне ветеринарне управління, крокодил чіпований та зареєстрований. Однак, тварина втекла в Остраві, де такого дозволу не видавали, отже йдеться про порушення правил і це стане предметом подальшого розслідування, додали в поліції.

Зниклий плазун відноситься до типу лісових крокодилів (Osteolaemus tetraspis) - представник одного із трьох живих видів, які живуть у дикій природі в Африці. Він мешкає в струмках та озерах переважно в тропічних районах Західної та Центральної Африки від Сенегалу до Анголи.

Цей вид досить часто розводять у зоопарках та приватних тераріумах. Він популярний, в основному, завдяки меншим у порівнянні з іншими видами розмірам - 1,5 -1,9 метра.

Фото: wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-