В Австралії відкрили перший притулок для чоловіків-жертв домашнього насильства

В Австралії відкрили перший притулок для чоловіків-жертв домашнього насильства

Укрінформ
Перший в історії притулок для домашнього насильства для чоловіків, що стали жертвами домашнього насильства, відкрився в австралійському Квінсленді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ladbible.

Так, Sheltered By Grace допомагатиме місцевим чоловікам старше 25 рятуватися від жорстоких та кривдних стосунків та надаватиме їм всебічну підтримку, в першу чергу психологічну.

Цей центр, як зазначається, пропонуватиме скривдженим чоловікам їжу та проживання (захищені та мебльовані номери), транспорт до медичних установ, а також цілодобову допомогу на місці.

Читайте також: Майже половина жертв домашнього насильства не звертаються до поліції

Співробітники також пропонують пацієнтам щотижневі групові дискусії, щоб допомогти жертвам домашнього насильства відкрити свій досвід, а також вивчення Біблії й церковні служби.

Співзасновник Sheltered By Grace Джейсон Лоук наголосив, що по всій Австралії наразі«вкрай потрібне доступне й термінове житло» для чоловіків, що стикаються зі складними життєвими обставинами.

Це перший подібного роду притулок в історії країни.

Читайте також: Протидія домашньому насильству: у Лазебної закликають об’єднати зусилля держави та суспільства

Згідно з останніми даними статистики, 1 із 16 чоловіків в Австралії пережив фізичне чи сексуальне насильство з боку своєї "другої половини".

Фото: SergIllin/Depositphotos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-