Лукашенко може використовувати присутність військ РФ для шантажу Заходу – Тихановська

Лукашенко може використовувати присутність військ РФ для шантажу Заходу – Тихановська

Укрінформ
Режим Лукашенка може використовувати присутність російських військ на території Білорусі для шантажу західних сусідів та України, вважає лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська.

 Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це вона заявила під час зустрічі з білоруською громадою, що відбулася в неділю на набережній Мангеттена, де зібралося близько пів тисячі білорусів з усієї Америки.

«Режим може використовувати наявність російських військ для шантажу західних сусідів та України. Про це зараз багато говорять, - сказала вона. - Загрози можуть бути найрізноманітніші».

Водночас, на її думку, для демократичних змін у Білорусі присутність російських військ загрози не становить. «Такі навчання проводяться часто, і явної загрози для Білорусі я не бачу, хоча я не фахівець у цих питаннях», - додала вона.

Читайте також: Тихановська каже, що приїхала до США для налагодження дипломатичних відносин

Відповідаючи на запитання Укрінформу, чи відчуває білоруська опозиція підтримку з боку України, вона сказала: «Українці з нами, українці підтримують нас. І той факт, що вони приймають стільки релокантів (переселенців), послабили законодавство, щоб дати людям можливість влаштовуватися на роботу й відкривати свої бізнеси, – це вже велика підтримка».

Водночас, на її думку, Україна доволі обережно висловлює свою політичну позицію, оскільки Лукашенко вдається до властивої для нього тактики - шантажу.

«Ми відчуваємо цю підтримку, у нас відбувається спілкування на високому рівні з представниками України, потроху зміцнюватимемо й далі ці зв’язки», - додала вона.

Як повідомлялося,  у вересні 2021 року на території Білорусі пройдуть масштабні спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2021». Експерти розглядають цей захід як один з основних на шляху поглинання самостійності цієї країни РФ і бачать небезпеку для України.

Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак заявляв, що ці навчання потенційно становлять загрозу для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-