Сенат Франції схвалив посилення обмежень для нещеплених від COVID-19

Сенат Франції схвалив посилення обмежень для нещеплених від COVID-19

Укрінформ
Сенат Франції підтримав запропонований урядом законопроєкт щодо посилення заходів боротьби з пандемією коронавірусу.

Новий документ, зокрема, передбачає обов'язкову вакцинацію медпрацівників від COVID-19 і розширення дії так званих "санітарних пропусків" для нещеплених, повідомляє Укрінформ з посиланням на DW

Під час голосування у верхній палаті французького парламенту в ніч на неділю, 25 липня, документ підтримали 199 сенаторів, 123 проголосували "проти". Тим часом через низку змін порівняно з початковим варіантом проєкту закону Сенат і нижня палату парламенту - Національні збори - ще мають узгодити його остаточний текст, щоб дійти компромісу. Очікується, що це відбудеться 25 липня.

Днем раніше понад 160 тисяч французів вийшли на вулиці десятків міст країни з протестами проти посилення карантинних заходів, зокрема розширення дії так званих "санітарних пропусків", які необхідні нещепленим від коронавірусу жителям Франції. Згідно з цими правилами, для них відвідування ресторанів і посадка на поїзди далекого прямування дозволені тільки при наявності негативного тесту на коронавірус.

Читайте також: У Парижі поліція розігнала акцію протесту проти обов'язкової вакцинації

В кінотеатрах, театрах і музеях Франції подібні обмеження діють уже з 21 липня: вхід дозволяється лише щепленим, людям, які перехворіли на COVID-19 або пред'явили негативний тест.

Посилені правила діятимуть при режимі надзвичайного стану, у Франції він був продовжений до кінця жовтня. Від обов'язкового тестування будуть звільнені неповнолітні. Крім того, наявність "санітарних пропусків" не буде обов'язковою для відвідування терас ресторанів.

Фото: Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-