Австрійська влада задіює військових для контролю на кордонах через мігрантів

Австрійська влада задіює військових для контролю на кордонах через мігрантів

Укрінформ
400 військових, яких спрямували на кордон з Угорщиною, мають стримати нелегальну міграцію, пояснили міністри внутрішніх справ та оборони Австрії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Deutsche Welle.

Уряд Австрії вирішив посилити контроль на своїх кордонах. Причиною є збільшення потоку мігрантів до країни, які намагаються перетнути кордон нелегально, пояснили на спільній пресконференції у суботу, 24 липня, міністр внутрішніх справ Карл Негаммер (Karl Nehammer) та міністр оборони Клаудіа Таннер (Klaudia Tanner).

Читайте також: Біля Криту потонув човен з 45 мігрантами

Для початку австрійський уряд вирішив відправити на кордони країни додатково 400 військових. Найпроблемнішою є ділянка кордону з Угорщиною. Загалом з початку 2021 року тут затримали близько двох сотень контрабандистів, які організовували незаконний перетин кордону Австрії, повідомили міністри. "Метою є контроль над міграційним рухом", - пояснила рішення уряду Клаудіа Таннер, цитує агенція dpa.

Наприкінці червня журналісти низки ЗМІ в рамках спільного журналістського розслідування повідомили про численні випадки незаконного видворення Хорватією мігрантів на кордоні з Боснією і Герцеговиною. Натомість хорватський уряд запевнив, що на показаних журналістами кадрах насправді йдеться про випадки законних відмов у в'їзді прямо на кордоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-