В районах лиха у Німеччині знову почалися дощі, готують евакуацію

В районах лиха у Німеччині знову почалися дощі, готують евакуацію

Укрінформ
Через приблизно півтора тижні після безпрецедентної повені на заході Німеччини в районах катастрофи знову почалися дощі, тому можлива евакуація. 

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє DW.

Зазначається, що в суботу очікувана кількість опадів не перевищує 30-40 літрів на квадратний метр, у деяких районах - не більш як 10 літрів, заявила глава штабу по боротьбі з катастрофою Бегона Херман (Begona Hermann) у Бад-Нойенарі - Арвайлері. У неділю вранці погодні умови можуть погіршитися, тому жителям найбільш постраждалих населених пунктів запропонована евакуація, зазначила вона далі.

Читайте також: Повені у Німеччині: 30 тисяч людей – без води, світла й газу

За її словами, ті, хто знаходяться в Шульді, Інзулі, Дюмпельфельді та Бад-Нойенарі можуть скористатися автобусами-шаттлами, які доставлять їх у тимчасовий притулок у Ляймерсдорфі, повідомляється далі. "Люди можуть самі прийняти відповідне рішення", - зазначила Херман. Хоча опади очікуються не настільки сильні, як тиждень тому, ситуацію ускладнює проблема з функціонуванням каналізаційної системи.

Тим часом поліція і кризовий штаб закликали населення відмовитися до кінця дня від поїздок в епіцентр катастрофи в землі Рейнланд-Пфальц для надання допомоги постраждалим. Готовність громадян допомогти "як і раніше величезна і безперервна", але всі під'їзні шляхи до долини річки Ар, а також дороги в самому районі повені "повністю переповнені", заявила президія поліції в Кобленці.

Читайте також: Меркель пояснила, чому людей вчасно не попередили про повінь

Тому в заторах стоїть, у тому числі, будівельна техніка, необхідна для відновлення доріг, мостів і водопроводів, а також транспорт для вивезення сміття, зазначається далі в заяві. В інші дні та інших місцях допомога "з вдячністю приймається", повідомила поліція.

Кризові штаби земельних урядів розробляють план дій на випадок прогнозованих синоптиками дощів у вихідні, 24 і 25 липня. За словами міністра внутрішніх справ Рейнланд-Пфальца Рогера Левенца, для населення вже підготовлені укриття в безпечних місцях.

Читайте також: На Транссибі у Росії дощі «змили» залізничний міст

У Північному Рейні - Вестфалії теж готуються до нових опадів, про які попередила Німецька метеорологічна служба (Deutscher Wetterdienst, DWD). Земельне МВС видало розпорядження, згідно з яким поліція і пожежні мають знаходитися в стані підвищеної готовності на випадок сильних дощів.

Як повідомляв Укрінформ, на сьогодні відомо про 179 жертв повені, що вирувала на заході Німеччини в другій половині минулого тижня.

Фото: picture alliance/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-