Повені у Німеччині: 30 тисяч людей – без води, світла й газу

Повені у Німеччині: 30 тисяч людей – без води, світла й газу

Укрінформ
Рятувальники працюють у постраждалих від повені на заході Німеччини регіонах, де без питної води, електрики, газу лишаються десятки тисяч людей.

Про це, як повідомляє Укрінформ, розповіла заступник керівника німецької Служби технічної допомоги THW Сабіне Лакнер в ранковому ефірі німецьких телеканалів RTL і ntv.

«Близько 30 тисяч людей на цей час, за нашими даними, залишаються без питної води, електрики та ін.», - сказала Лакнер. Для забезпечення питною водою річкову воду очищають.

Люди починають повертатися в домівки. THW перевіряє вцілілі будівлі, наявність у них газу, електрики, води і роботу каналізації. В цьому контексті Лакнер звернула увагу на те, що співробітники допоміжних служб стикаються з відверто недружньою поведінкою деяких людей.

«Це заходить настільки далеко, що наших помічників ображають», - поскаржилась віцепрезидент THW.

Часто за цим стоять прихильники руху «Альтернативне мислення» (які також виступають проти коронавірусних заходів і загалом політики уряду - ред.), які подекуди лише прикидаються жертвами повені, розчарованими діями влади, розповідаючи про це на телебаченні. З іншого боку, волонтерів знімають на відео люди, які видають себе за журналістів. Ситуація є психологічно напруженою для волонтерів.

Читайте також: Німеччина надасть €400 мільйонів невідкладної допомоги постраждалим від повені

За оцінками Лакнер, її колегам, волонтерам доведеться працювати на місці ще принаймні «кілька тижнів». Серед завдань – відновлення інфраструктури, зокрема, мостів - щонайменше 80 з них було знищено.

Між тим Німецька метеослужба попереджає про можливість нових сильних опадів на заході ФРН ближчими днями.

На сьогодні відомо про 179 жертв повені, яка лютувала на заході Німеччини в другій половині минулого тижня.

Фото: Christoph Reichwein, Thomas Frey/dpa, WinklerTV, EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-