Німеччина надасть €400 мільйонів невідкладної допомоги постраждалим від повені

Німеччина надасть €400 мільйонів невідкладної допомоги постраждалим від повені

Укрінформ
Федеральний і земельні уряди ФРН спрямують 400 млн євро невідкладної допомоги постраждалим від повені землям.

Про це заявив віцеканцлер, міністр фінансів ФРН Олаф Шольц журналістам після засідання уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми запустили всі необхідні рішення сьогодні на засіданні уряду... Найважливіше наразі - якнайшвидше мобілізувати допомогу», - сказав Шольц.

За його словами, «приблизні потреби» оцінюються в 400 млн євро, з яких з федеральний уряд виділить 200 млн, решту – уряди земель.

Читайте також: Меркель пояснила, чому людей вчасно не попередили про повінь

Така сума розрахувалась з урахуванням останньої повені в Німеччині. Міністр додав, що якщо цього не вистачить, буде спрямовано більше коштів. «Ми зробимо те, що потрібно, щоб якомога швидко допомогти», - запевнив він і пообіцяв, що допомога буде надана швидко та без бюрократії через землі.

Що стосується довгострокових проєктів з відбудови постраждалих регіонів, які також обговорювалися на засіданні, то досвід попередньої повені показує, що це потребуватиме не менше 6 млрд євро. Насамперед треба відновити знищені домівки, школи, дороги. Автодороги та залізничні шляхи будуть відбудовувати за рахунок держави. Це вимагатиме «багато років і потребуватиме мільярдів, але ми готові», - заявив політик.

Він також наголосив на готовності Німеччини прискорити заходи з захисту клімату.

Глава Мінфіну зазначив, що неочікувані витрати «не внесуть драматичної зміни в фінансові плани» держави, адже до пандемії було закладено міцні економічні підвалини.

За останніми даними, жертвами повені, яка лютувала на заході Німеччини в другій половині минулого тижня, стали не менше 170 людей. Понад 1000 вважаються зниклими безвісти. Рятувальники попереджають, що знайти людей живими дуже мало шансів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-