У Гонконзі заарештували колишнього головреда продемократичної газети Apple Daily

У Гонконзі заарештували колишнього головреда продемократичної газети Apple Daily

Укрінформ
У Гонконзі заарештували колишнього головреда продемократичної газети Apple Daily Лемпанга Чана.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що затримання 51-річного Чана стало вже восьмим арештом, пов’язаним із поліцейськими діями проти Apple Daily.

У поліції повідомили, що заарештували колишнього головреда газети «за змову з іншими країнами та закордонними урядами з ризиком для національної безпеки».

Читайте також: Поліція Гонконгу арештувала керівництво продемократичної газети Apple Daily

Раніше у справі Apple Daily заарештували п'ятьох її керівників, включаючи головного редактора, а також засновника гонконгівського підприємця-мільярдера Джиммі Лая, який зараз перебуває у в'язниці за участь у несанкціонованому мітингу у 2019 році.

Газета Apple Daily, відома своєю критикою на адресу Китаю, закликала закордонні організації запроваджувати санкції щодо Гонконгу і Китаю у своїх статтях, що публікувалися у 2019 році. Зазначається, що активи на суму близько 2,3 млн доларів США, які належали компаніям, пов'язаним з цією газетою, були заморожені, а сама газета нині закрита.

Читайте також: Медіамагната з Гонконгу засудили до року в'язниці

Як повідомлялося, Сполучені Штати, а також уряди деяких інших держав висловили стурбованість та засудили тиск на свободу ЗМІ в Гонконзі через примусове припинення роботи незалежного видання Apple Daily.

Раніше президент США Джо Байден особисто засудив владу Китаю через придушення незалежних ЗМІ та замовчування суперечливих позицій у Гонконзі.

Фото: Anthony Kwan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-