Поліція Гонконгу арештувала керівництво продемократичної газети Apple Daily

Поліція Гонконгу арештувала керівництво продемократичної газети Apple Daily

Укрінформ
Поліція Гонконгу заарештувала п'ятьох керівників продемократичної газети Apple Daily, включаючи головного редактора, за підозрою в порушенні китайського закону про національну безпеку для цієї території.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NHK.

У четвер поліція заявила, що провела арешти за підозрою у зв'язках із зарубіжною країною або зовнішніми елементами з метою підриву національної безпеки.

Поліція заявила, що газета Apple Daily, відома своєю критикою на адресу Китаю, закликала зарубіжні організації запроваджувати санкції щодо Гонконгу і Китаю в своїх статтях, що публікувалися у 2019 році. Зазначається, що активи на суму близько 2,3 млн доларів США, які належали компаніям, пов'язаним з цією газетою, були заморожені.

Як відомо, газета належить відомому гонконгському підприємцю-мільярдеру Джиммі Лаю, який зараз перебуває у в'язниці за участь в несанкціонованому мітингу у 2019 році.

Як повідомляв Укрінформ, закон про національну безпеку було ухвалено у 2020 році у відповідь на масові протести, які охопили автономну провінцію торік.

Читайте також: Китай висловив протест США через «політизацію» Олімпіади у Пекіні

Новий закон суттєво скоротив судову незалежність Гонконгу і спростив покарання демонстрантів. Він передбачає кримінальну відповідальність за заклики до відокремлення Гонконгу, підривну діяльність і змову з іноземними силами з максимальним терміном ув'язнення.

Пекін заявив, що закон спрямований на запобігання "підбурювання до заколоту" і принесе стабільність, але критики стверджують, що він порушує угоду, за якою Велика Британія повернула Гонконг Китаю в 1997 році.

Фото: www3.nhk.or.jp / AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-