Штати введуть санкції проти Туреччини, якщо та продовжить купувати зброю в РФ

Штати введуть санкції проти Туреччини, якщо та продовжить купувати зброю в РФ

Укрінформ
Заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд заявила, що адміністрація Байдена готова запровадити додаткові санкції проти Туреччини в разі, якщо Анкара знову закупатиме системи озброєнь у Росії.

Про це вона сказала в середу, під час слухань у Комітеті з питань міжнародних відносин Сенату США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо висловлювати позицію проти придбання Туреччиною, а також розміщення (на її території – ред.) російських систем протиповітряної оборони С-400. Ми чітко заявляємо, що нові масштабні закупівлі зброї у Росії тягтимуть за собою додаткові санкції (проти Анкари – ред.)»,- заявила заступниця держсекретаря США.

Читайте також: Байден і Ердоган не дійшли згоди щодо російських С-400 – Білий дім

При цьому, вона підкреслила, що санкції вводитимуться через взаємодію з російським сектором ВПК, відповідно до закону CAATSA (Акту протидії противникам Америки шляхом санкцій – ред.).

Крім того, за її словами, продаж та спільне виробництво новітніх літаків F-35 у Туреччині продовжує бути призупиненим через наявність на території цієї країни розгорнутих систем С-400 російського виробництва.

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина й Росія у 2017 році уклали контракт на постачання систем С-400 на суму 2,5 млрд доларів. У 2019 році турецька сторона отримала компоненти російської системи та інтегрувала їх у свою ППО. При цьому, турецькі сили випробували можливості С-400 на військових літаках, закуплених раніше у США.

Читайте також: США виключили Туреччину з програми виробництва винищувачів F-35

У квітні цього року США запровадили санкції проти Туреччини за «свідому масштабну операцію з організацією, яка входить до складу оборонного/розвідувального секторів уряду РФ або працює від його імені».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-