Канада даватиме притулок правозахисникам і журналістам - міністр імміграції

Канада даватиме притулок правозахисникам і журналістам - міністр імміграції

Укрінформ
Канада створить особливий механізм надання статусу біженців правозахисникам та журналістам з усього світу, яким загрожує небезпека.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві оголосив міністр імміграції Канади Марко Мендічіно.

“Часто наражаючи себе на значний ризик, правозахисники викривають порушників прав людини та висвітлюють історії, які інакше залишилися б невідомими. За допомогою цієї нової програми надання статусу біженців уряд Канади підтримає правозахисників, пропонуючи їм захист та безпечну домівку в умовах справжніх небезпек”, - сказав Мендічіно.

У міністерстві імміграції додали, що Канада має намір щороку приймати за новою програмою до 250 осіб.

Читайте також: Програма-шпигун стежила за правозахисниками і журналістами різних країн - ЗМІ

“Уряд Канади працюватиме із Front Line Defenders та ProtectDefenders.eu, а також іншими канадськими й міжнародними партнерами, в тому числі Агентством ООН з питань біженців, над ідентифікацією правозахисників, яким загрожує небезпека і потрібне переселення”, - уточнили у відомстві.

Зазначається, що особливу увагу звертатимуть на людей, яким загрожує підвищений ризик, зокрема жінок, журналістів та захисників прав ЛГБТ.

“Канада допомагає надати більше можливостей захисникам прав людини, які самі потребують захисту”, - наголосили у міністерстві імміграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-